Skip to content

Bikuben – en av Norges første gavebutikker

bikuben bikubenas

Bikuben kan følge sin historie tilbake til 1973. Da åpnet vi en god, gammeldags fysisk butikk i Skien sentrum. Butikken ble startet i hjørnelokalet Liegt. 6, der Bien Apotek hadde holdt til i mange år. Siden alle i Skien kjente lokalet som Bienhjørnet, var det bare naturlig at navnet på butikken ble Bikuben.

Liegata 6 Skien bikuben bikubenas

bikuben bikubenas 1973

Bikuben er en livsstilbutikk med et omfattende utvalg som følger sesongene – ikke minst er vi kjent for vårt store utvalg av julepynt og julegaver. Hos oss finner du alt du har behov for av serviser, glass, interiør, klær, velværeartikler, smykker og gaver.

Det gjør du også i nettbutikken vår.

Glade farger, stilig design og eleganse preger merkevarene vi forhandler.

bikubenas bikuben julekuler juletre

bikuben bikubenas kopper asjetter

bikubenas bikuben so ib

Fakta:

  • Bikuben åpnet i 1973.
  • Bikuben Porsgrunn åpnet i 1976.
  • Titt inn i Arkaden åpnet i 1980.
  • Bikuben er kjent for sine utstillinger, og i 2013 ble butikkens utstilling kåret til Skiens flotteste.
  • Nettbutikken ble etablert i 2019.

I Bikuben har vi fulgt mange trender opp gjennom årene. Hele tiden har vi lagt stor vekt på å følge med på alt som skjer på vårt felt. Utvalget er satt sammen for å møte ønsker og behov.

Entusiasmen har hele tiden vært den viktigste drivkraften for oss. Elin Sunde har vært med siden starten og mener det er en livsstil å drive en gavebutikk med et så stort og variert utvalg.

Da Bikuben åpnet dørene i 1973, fantes det stort sett bare tradisjonelle glassmagasiner med glass, porselen og kjøkkenutstyr. Vi ville ha en helt annerledes butikk med varer fra hele verden. Vi solgte resirkulert glass fra Spania, kurver fra Portugal, garvete kuskinn, håndlaget keramikk fra Italia og Portugal, gjenstander fra Østen, sukkertøy, te og mye mer. Konseptet ble en solid suksess. Før jul i 1978 og 1979 var køen så lang utenfor butikken at kundene måtte slippes inn i puljer.

FRI FRAKT over 890,-
Kjøp nå, betal senere
Rask levering (2-3 virkedager)
Norsk nettbutikk